Anunturi

Raport de cercetare - PROVOCĂRI ANTREPRENORIALEÎN ECOSISTEMUL START-UP


A fost publicat in sectiunea Download Raportul cercetarii privind mediul antreprenorial in Regiunea Centru


Principalele concluzii ale intalnirilor cu reprezentantii mediului de afaceri si decidenti locali, pe parcursul meselor rotunde, au fost urmatoarele:

 •  Pe plan economic mediul de afaceri și factorii de decizie din regiunea de dezvoltare Centru trebuie să găsească o cale a dezvoltarii afacerilor care produc o cât mai mare valoare adăugată, adică să genereze întreprinderi din zona industriilor creative respectiv de tip knowledge-intensive și mai puțin labor-intensive.
 • Sustenabilitatea înseamnă ca firmele să-și asume alături de scopurile directe (profit) și câteva obiective colective, de interes comun și să găsească un echilibru între ele. Cu alte cuvinte activitatea economică trebuie să aibă și valențe etice, ce țin de modul și ritmul în care bunurile și serviciile sunt produse și utilizate.
 • Telemunca va produce o restructurare considerabilă a preferințelor specifice forței de muncă, mai ales din partea celor cu studii înalte și tineri.
 • Delocalizarea muncii va genere alte provocări pentru antreprenori.
 • Politicile europene și legile, regulile care vor fi adoptate în viitorul apropiat la nivelul comunitar vor pune o presiune tot mai mare asupra firmelor sa devină rapid sustenabile.
 • Presiunea pe IMM-uri va și mai mare. În final, practic piața va forța actorii economici să devină sustenabile.
 • Digitalizarea managementului, a proceselor de producție pot fi/ sunt căi către sustenabilitate.
 • Automatizarea și pătrunderea inteligenței artificiale în economie sunt atât pericole pentru formele tradiționale cât și noi posibilități de exploatat pentru a deveni (mai) sustenabil.
 • Domeniile R&D (researchanddevelopment) pot contribui și vor contribui cu siguranță la sustenabilitatea afacerilor, vor ajuta mediul de afaceri în tranziția către o economie clar dominată de activitățile economice care produc valoare adăugată mare, sunt flexibile și dezvoltă produse și servicii noi destinate segmentelor care au bani și care sunt exigente respectiv au o conștiință responsabilă (social andenvironmentalawarness).
 • Dobândirea de know-how inovativ prin programe destinate întreprinzătorilor va facilita tranziția spre o mai mare sustenabilitate.
 • Orientarea către surse de energie regenerabile este o altă condiție spre sustenabilitate, precum și reducerea poluării. Un prim pas spre sustenabilitatea este conștientizarea provocărilor iminente și dezvoltarea unor politici publice și care să se adreseze problemelor de mai sus.

In contextul pandemiei,

·         Multe companii se confrunta cu incetinirea sau chiar stoparea operatiunilor lor, in timp ce unii incearca sa accelereze pentru a raspunde cererii mari din industriile de baza care acopera produse alimentare, consumabile casnice si produse de igiena personala.

·         Sunt necesare eforturi pentru inlaturarea dificultatilor de aprovizionare, continuitatea activitatii in conditii de siguranta si stabilirea functiunilor care pot lucra de la distanta.

·         Rezolvarea depinde de aprecierea corecta a anvergurii, ritmului si profunzimii actiunilor necesare pentru a asigura continuitatea activitatii companiei, acolo unde este permisa.

·         Criza de sanatate se transforma intr-o criza financiara, intrucat incertitudinea cu privire la dimensiunea, durata si forma reculului pib, atestata de recitificarea bugetara si a cresterii solicitarilor de somaj tehnic submineaza ceea ce ramane din increderea in afaceri.

In ceea ce priveste revenirea, se au in vedere urmatoarele aspecte

·         Majoritatea industriilor vor trebui sa isi reactiveze intregul lant de aprovizionare si, in acelasi timp, sa il recalibreze.

·         Multe sectoare de activitate vor vedea comportamente de cumparare puternic modificate, cerinte de digitalizare, disparitia/aparitia unor produse sau servicii.

·        Repornirea companiilor de importanta strategica, cu angajati multi si contributii semnificative in conditii de respectarea sigurantei sanitare va conta in reactivarea companiilor de suport din acele industrii si deblocarea economiilor.


Ridicarea Certificatelor de absolvire - Curs Competente Antreprenoriale „Afaceristi in centru” - Toplita

Informam absolventii cursurilor de antreprenoriat organizate la Toplita in august 2018, pentru ridicarea certificatelor de absolvire, vineri 23 august, intre orele 15:00-18:00, in receptia pensiunii Banffy, de pe Str. Magura, nr. 50/A.

Persoana de contact Daniela Iuliana Droj.

Nr. telefon: 0723378357.

Ridicarea Certificatelor de absolvire - Curs Competente Antreprenoriale „Afaceristi in centru” - Miercurea Ciuc

Informam absolventii cursurilor de antreprenoriat organizate la Miercurea Ciuc in septembrie 2018, pentru ridicarea certificatelor de absolvire, luni 12 august, intre orele 13:00-15:00, la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, de pe Str. Eroilor, nr. 7, aceeasi locatie unde s-a tinut si cursul.

Persoana de contact Daniela Iuliana Droj.

Nr. telefon: 0723378357.

Ridicarea Certificatelor de absolvire - Curs Competente Antreprenoriale „Afaceristi in centru” - Sibiu

1. Informam absolventii cursurilor de antreprenoriat organizate la Sibiu in perioada iunie - noiembrie 2018, care nu au reusit sa ajunga marti, 11.06.2019, pentru a-si ridica certificatele de absolvire, ca acestea mai pot fi ridicate in perioada urmatoare de la Secretariatul SAS, din Sibiu, str. Somesului nr. 19, et.1, de luni pana vineri, intre orele 08.00-15.00.

2. Absolventii cursurilor de antreprenoriat organizate la Sibiu in perioada iunie - noiembrie 2018 sunt invitati marti, 11.06.2019, intre orele 16.30-18.00 la sediul SOFT APLICATIV SI SERVICII, din Sibiu, str. Somesului nr. 19, județul Sibiu (locatia unde s-au tinut si cursurile) pentru inmanarea certificatelor de absolvire.

Persoana de contact Arghira Ravanis.

Va asteptam.

Ridicarea Certificatelor de absolvire - Curs Competente Antreprenoriale „Afaceristi in centru” - Targu Mures

Absolventii cursurilor de antreprenoriat organizate la Targu Mures in perioada iulie - noiembrie sunt invitati miercuri, 12.06.2019 intre orele 13.30-18.00 la Restaurantul „Triumf”, din Tirgu Mures, str. 22 Decembrie 1989, nr. 44B, județul Mures (locatia unde s-au tinut si cursurile grupelor 2,3 si 4) pentru inmanarea certificatelor de absolvire.

Persoana de contact Arghira Ravanis.

Va asteptam.