Despre proiect

Obiectivul general al proiectului consta in sprijinirea antreprenoriatului in domeniul non-agricol din zonele urbane din regiunea Centru prin cresterea competentelor manageriale si antreprenoriale pentru un numar de 450 de persoane care vor fi selectate dintre cei 490 de participanti la cele 14 seminarii de informare derulate in cadrul proiectului. Proiectul contribuie la promovarea culturii antreprenoriale si la optimizarea abilitatilor membrilor Grupului Tinta de a identifica in mod realist si de a aplica in practica idei de afaceri, generand efecte pozitive pe termen lung, in mod concret, prin masuri profesioniste de formare in domeniul antreprenoriatului pentru 450 persoane membre ale grupului tinta - persoane fizice (someri, persoane inactive, inclusiv studenti, persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca) care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

  • intentioneaza sa infiinteze o afacere non-agricola in mediul urban;
  • isi au resedinta sau domiciliul in mediul rural sau in cel urban din regiunea Centru;

Obiectiv Specific 1. Dezvoltarea competentelor antreprenoriale prin furnizarea de servicii de formare profesionala pentru un numar de 450 de persoane.

Obiectiv Specific 2. Infiintarea si dezvoltarea unui numar de 54 intreprinderi START UP si crearea a minimum 108 noi locuri de munca.

In vederea implementarii planurilor de afaceri va fi furnizat un pachet integrat de servicii de consiliere, consultanta, mentorat, constituind activitatea de asistenta in vederea infiintarii afacerilor. In cadrul celor doua birouri de monitorizare si verificare afaceri se va derula activitatea de monitorizare si verificare în vederea asigurarii de post-asistenta pentru cele 54 de afaceri nou-infiintate.

Obiectiv Specific 3. Asigurarea sustenabilitatii pentru un numar de 54 intreprinderi START UP.

Administratorul schemei de antreprenoriat va desfasura in cadrul pr actiuni care vor viza monitorizarea activitatilor celor 54 de firme infiintate, urmarind inclusiv exploatarea si sustenabilitatea ideii de afaceri, conform metodologiei de realizare a monitorizarii.